Hörni, nu har vi stökat omkring lite… 😀 Producent-Sara är på semester och lämnade oss åt vårt öde så nu har vi gjort en egen film med mobilkamera. Vi testar formatet Get ready with – där vi sminkar oss och pratar lite sådär lagom om vad vi gör och Mona får några uppenbarelser. Det är inte en renodlad sminkskola som de tidigare videoklippen men det kommer ändå ett antal tips och som vanligt kan läsa mer om den längre ned.

Bigge, går dessutom ifrån att, vara ljud- och ljuskänslig pga en förskräcklig spänningshuvudvärk, till att sitta och skratta, när hon har fått på sig smink – så uppenbarligen gör smink underverk. Dock är hennes språk kraftigt påverkat av huvudvärken och kryddas mer än vanligt av svordomar. För det ber hon om ursäkt! (Hade vi vetat hur man beepar bort ljudet så hade vi gjort det men så långt sträcker sig inte våra redigeringskunskaper) Mona testar en tegelröd ögonskugga och toppar till Bigges (ändå väldigt väl dolda förskräckelse) av det hela med ett rödglittrigt läppstift från Bobby Brown.

OBS! Innehåller betalt reklamsamarbete.

SNABBA TIPS FRÅN FILMEN av Bigge
Jag (Bigge) använder en blåneutraliserare som heter Peachy Orange under ögonen och på insidan mot näsroten. Det syns inte pga ljussättningen men jag var ordentligt mörk runt ögonen och den hjälper till att neutralisera bort den blåa tonen. Både Mona och jag använder FÄRGs Mineral Powder Foundation – jag, i färgen Spring Tan och till Mona så specialmixar jag en nyans som passar henne perfekt. (Vi har fått många frågor om hur man ska veta vilken färg man ska välja men ni kan alltid maila en bild fotad i dagsljus (ej direkt solljus) på ert osminkade ansikte så brukar jag kunna guida rätt bra i färgdjungeln eller specialblanda en färg till er. Maila till: kontakt@fargcollection.se

Mona berättar om Jenny på Artface som enligt henne är en av de som är bäst på fillers i Sverige och ni hittar henne här. Samtidigt är jag dålig på att lyssna och använder FÄRGs Nudepenna som funkar både till vattenlinjen och som highlightpenna. Bara se till att tona ut den snabbt då den torkar på plats sen. Mona visar sen upp Linda Hallbergs jättefina ögonskuggspalett och den och alla andra fina LHpaletter hittar ni här.

RÖDSPRÄNGDA ÖGON
Eftersom jag är trött och känner mig rödögd så använder jag mig av fransmarkeringsknepet för att få ögonvitan att se piggare ut när den svarta färger kontrasterar och använder denna gång en svart kajalpenna.
Mona vill matcha ögonskuggan med den orange färgen på sin fina tigerskjorta och väljer färgen Glögg. Om du gillar hennes skjorta (eller för den delen julgransprydnaderna hon har i öronen) så hittar du skjortan här och örhängena här. Jag drar ett par svep med Fjällsippa över det nedre ögonlocket och lägger sen ett par tag med rougeborsten och Honung i globlinjen.

BRYN
Jag tycker att det gör väldigt stor skillnad när man har ett par markerade bryn – det behöver inte betyda att dom är jättemörka utan snarare att dom ramar in ögonen väl. Jag föredrar att använda mig av FÄRGs brynpennor när jag vill fylla mina bryn lite enkelt och snabbt.

Mona jobbar med rougen Pirrig och sen touchar hon av med highlightern Youthful Glow Highlighter Duo från Yves Rocher.

ROUGE
Här pratar vi lite om att välja en färg som går ihop med den ögonskugga man har valt. Det är INTE ett måste men kan bli ganska fint. Har man till exempel, som Mona gjorde, valt en rödbrun färg som drar åt det varma hållet – dvs har gul underton – så kan det bli snyggare att ha en varmtonad rouge. Aprikos är en mix av röd, gul och vit – sen är det olika mängder av färgerna som avgör just vilken nyans det. Det rosa tonerna är en mix av röd och vit samt har ofta ett stänk av blått i sig och drar därmed mot det kalla.

LÄPPAR
Jag föredrar lite mer diskreta läppar än Mona som ju glatt kör på ett rödglittrigt läppstift från Bobby Brown och den hittar vi tyvärr ingen länk till. Min färg heter Barcelona och den hittar du här.

Det var allt för den här gången och jag hoppas att ni har haft lite kul när ni tittar på oss och igen ber jag om ursäkt för alla min svordomar. Hädanefter blir det en svordomsburk – 100kr åt gången så att det svider ordentligt…. /Bigge

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Vill du hänga med Bigge och Mona i vardagen så kan du följa Bigge på Instagram via @birgittalagerholm och Mona via @monasuniversum. Och så klart finns @40medextraallt där också!