Hej på er!  Idag kör vi en mixad Get reday with. Vi sminkar oss MEN vi pratar om träning.
(Till Monas stora förbittring men det hejdar inte mig… 🙂 )

Bilden ljuger. Så här glad är Mona bara för att det snart är slut på programmet och hon slipper prata mer om träning.

Mona har någonstans bestämt sig för att hon INTE vill träna och att det ger henne en tvångskänsla. Och jag som har en gedigen tränings- och tävlingsbakgrund har någonstans fastnat i att jag aldrig vill träna så hårt igen. Någonsin. Jag är fed up med mjölksyraträning och vill nu bara göra rolig träning. Alltså gäller det att hitta på roliga saker som gör att man inte direkt tänker på att man tränar. Vi diskuterar lite fram och tillbaka men som vanligt är det roligt om ni delar med er av era tips. Framgent så ska vi se till att testa på lite olika sporter och så får vi se om vi kan Mona hooked på något. 🙂 Tills vidare har vi pratat om klättring, SUP, padel, volleyboll, boxning och dans. Så shoot, in och kommentera vad ni tycker att vi ska testa!

Vad gäller sminket i dagens avsnitt så jobbar Mona med en heltäckande foundation från FÄRG och den lägger hon på med en platt foundationpensel från FÄRG Hon applicerar rougen …. också från FÄRG med en stor pensel, helt korrekt den här gången – längs med kindbenet och sen väljer hon ett läppstift från Yves Rocher.
Det som är fint med Monas look är att hon lyckas skapa en känsla av att hon egentligen bara är snygg av sig själv utan att det är sminket som blir framträdande – det gillas. Och naturligtvis hjälper det till att hon har redan färdiga fransar och bryn.

Jag väljer som vanligt en färgkorrigering under ögonen. I det här fallet Peachy Orange från FÄRG för att mildra den blå tonen jag har under ögat och inne i ögonvrån. Jag är noggrann med att tona ut den så att inga kanter syns.

Till den använder jag FÄRGs platta concealerpensel. Därefter använder jag FÄRGs platta foundationpensel för att applicera mineralpudret Nordic Spring Tan. När vi sminkar oss så ser vi inte mer än i den lilla mobildisplayen och jag kan se i efterhand att jag borde ha tonat färgen mer ned på halsen. Rakt under ansiktet är halsen vitare än vad den är i ansiktet och i nacken/dekolletaget, som färgen är anpassad för, så därför blir det en onödig kant. En lite så där skön fjortiskant, men va fan, man kan inte alltid vara perfekt! :D. Har du missat vår foundationavsnitt så hittar du det med alla tips och tricks här.

Sen använder jag en mjuk ögonskuggspensel i storlek L och skuggan Nougat för att fördjupa globlinjen något – jag vill att det ska vara en ganska neutral ton som smälter in i ansiktets färg och inte drar någon uppmärksamhet till sig.

Nougat

(Glöm inte att kolla våra filmer för Ögonmakeup om du inte har sett dem så får du förklarat alla de olika skuggorna för dig. Här hittar du alla våra makeupavsnitt.)

Därefter adderar jag en fransmarkering och en fransskugga med den svarta skuggan Lakrits och den snedskurna penseln. Jag är noggrann med att verkligen se till att fransmarkeringen som läggs underifrån, in mellan fransrötterna, verkligen binds ihop med fransskuggan som läggs ovanifrån och in emellan fransrötterna. Får du hål emellan blir inte illusionen av en tätt växande fransrad så himla lyckosam. 🙂 Kolla här om du vill se mer om de olika skuggornas placering och effekt.

Lakrits
En fransmarkering mellan fransrötterna ger ett maximalt piggare öga

Mascara på övre och undre fransrad – och i sann anda – även på huden under fransarna men det är ju bara att ta bort med en tops. Jag använder Linnea som rouge och avslutar looken med den vinröda Kiss Proofpennan Vienna och Kiss Me Now-läppstiftet Bourdeaux (nominerad som årets läpprodukt på Daisy Beautygalan 2020)

Så, hoppas att ni har fått några tips eller inspo av dagens program eller känner att ni kan bidra med något till oss. Själv ska jag använda den här helgen som en aktivitetshelg på Åland tillsammans med min träningstokiga syster. Har lastat på bilen med SUPen, cykeln, mina discar och så hunden förstås. Nu blir det åka av! 🙂 /Bigge


Som vanligt kan ni följa våra mer vardagliga upptåg på Instagram – @40medextraallt
Mona hittar ni på @monasuniversum och Bigge kan ni hitta på @birgittalagerholm