Heeeej på er! Jag har SVINBRÅTTOM idag, ska iväg på dressyrträning och glömde ställa klockan så det här blir ett lite snabbare inlägg under filmen nu. Jag bättrar på det med en bättre förklaring till VARFÖR färgläran är som den är ikväll istället. Som vanligt, kan ni ställa frågor i kommentarerna. Hej på er! /Bigge

Färglära

Grundfärger består av röd, gul och blå. Tillsammans med svart och vitt, som inte räknas som färger, skapar grundfärgerna resten av världens befintliga färger. Svart och vitt avgör, om du blandar i av den ena eller den andra, mörkhets- respektive ljushetsgraden hos färgen. Blandar du i lite av båda skapar du en gråton i färgen.

Enkelt uttryckt så är det så att blåa ögon har orange som kontrastfärg och gröngröna ögon har rött som kontrastfärg. Bruna ögon som drar åt gult har lila som kontrastfärg och bruna ögon som drar åt det rödbruna hållet har grönt som kontrastfärg. Hänger ni med?

Men måste man alltid sminka ögonen med kontrastfärgen?! Neeeej. Såklart inte, som jag säger i videon, du kan ju sminka med lite vad du vill men du kommer att märka att vissa färger då hjälper dina ögons färg att poppa mer än andra. Eller att vissa färger får dig att se tröttare ut – jag skulle säga att det gärna blir så om du väljer en färg som har samma underton som den som ligger i skuggan under ögat så var försiktig med den. 🙂