Ibland vill man ju göra sig fin utan att det liksom skriker att man har sminkat sig. I dagens avsnitt så pratar vi om hur man kan skapa en neutral sminkning på olika sätt. Bigge lägger mest tid på ögonen och Mona föredrar att lägga mest tid på munnen. Som vanligt kan du läsa mer om de olika teknikerna och produkterna som används här nedanför. Mycket nöje! 🙂

Hur ska jag egentligen tänka när jag väljer att sminka mig inför ett viktigt jobbmöte eller kanske en anställningsintervju. Min och Monas filosofi är att välja en look där ingenting sticker ut jättemycket och blir till det som vi kallar för vattendelare. En mörk läppenna till ett för ljust läppstift, superkraftigt ifyllda bryn eller en foundationfärg som är helt fel. Håll det enkelt.

Dont’s…

Do’s

Om vi börjar med foundation – välj en färg som smälter in med din egen. Och gå inte på den gamla klassiska bilden ovan att du ska testa färgen så tjockt som den är målad på modellen. Testa den precis så tunt som du vill att den ska ligga i ansiktet – då får du det bästa och det mest ärliga resultatet.

Jag brukar, till äldre hy med lite mer linjer, promota att använda mineralpuder – så länge det inte är ett som blir krämigt för det kommer att lägga sig i vecken. FÄRG har 13 färger i rosa och gyllene undertoner. Vill du ha hjälp att välja färg eller få en färg specialblandad till dig så kan du maila en bild på dig när du är osminkad och fotad i dagsljus, ej i direkt solljus – direkt till mig på kontakt@fargcollection.se så brukar jag kunna hjälpa till att hitta rätt färg.

Hitta din färg på www.fargcollection.se

Med ett luftigt mineralpuder så får du en lätt finish och du kommer inte att se översminkad ut. I filmen använder jag FÄRGs Mineral Liquid Powder Foundation som är nästan som en mousse men kommer i tub för bästa hållbarhet. Du hittar den här.

Mona använder Physicians Formula och du hittar den här.

Undvik också överdriven highlight och contour dagtid. Det blir bara att se märkligt ut och som vi pratar om i filmen – man vill ju att personerna du möter ska koncentrera sig på dig och vad du säger snarare än att de stirrar på ditt smink. Vill du på något sätt konturera ansiktet och framhäva kindbenen lite extra kan du göra det genom att använda ett solpuder eller FÄRGs skugga Knäck. Knäck hittar du i min favoritpalett – Everyday Palette Warm. Det är den färg som är under den svarta. Perfekt för lite försiktig solpuderkänsla applicerad längs kindbenet med rougeborsten. Det är också den färgen jag använder som brun skugga både över och under ögat i filmen. Sen piffar jag, på Monas inrådan, till det hela med den svarta färgen Lakrits – också den från Everyday Warm-paletten.

Den bruna färgen jag använder som liner längs med locket och sen ”smudgar” till för en mjukare känsla heter Choklad och kan användas torr eller fuktad – beroende på hur intensiv du vill att färgen ska vara.

Choklad

Och till den använder jag älsklingspenseln – min snedskurna pensel OCH som ingår i kittet Mona pratar om. Hon har tjatat på mig om att sätta ihop ett specialkit, så jag gjorde det. Men det finns bara 25st kit så är du sugen – in och lägg vantarna på dem direkt. Det är superrabatterat trots den grymma kvaliteten så du kommer inte att ångra dig. 🙂 Du hittar dem här.

399 kr ink moms för 6 grymma penslar från FÄRGs originalkollektion

Både Mona och jag gillar att jobba med FÄRGs brynpennor men oavsett om du väljer dem eller någon annan produkt. Var lite försiktig med form och färg. Kolla gärna i dagsljus innan du går hemifrån – det gäller ju egentligen hela sminkningen. Och om du upplever att något har blivit för starkt eller mörkt så tona ner det med en sminksvamp – om det är rougen eller solpudret – eller borsta över lite puder på till exempel ett par för mörka bryn – så som jag visar i filmen. Även om ni möjligen kan använda liiiite mindre puder än jag gjorde… 😉
Är du nyfiken på brynpennorna så hittar du dem här.

Som rouge använder jag färgen Pirrig från ovan nämnda Everyday Palette och Mona använder Physicians Formula som du hittar här.

Och båda avslutar sin look med FÄRGs Kissproof Lipliner – en penna som verkligen kommer att förhindra att ditt läppstift blöder ut. Om du ens vill ha något läppstift – på bilden nedan ser du hur det blir om du väljer bara pennan. Bigge väljer glanset Street Ballerina ovanpå sin lipliner i färgen New York.

Mona däremot väljer färgen från på sitt läppstift.

Hoppas du har fått lite inspiration till din egen look inför det viktiga jobbmötet! ❤ /Bigge