Nu har vi verkligen tänkt till och hittat på en massa roliga saker du kan göra på hemmaplan nu när resandet och mötena med vänner är helt borta ur spelet. Vi passar även på att inspirera med en julmakeup med flashiga lösögonfransar. På vissa möjligen något mer snett ditsatta än på andra. 🙂 Bigge berättar också att hon har knäckt gåtan och hittat lösningen mot trötthet och humördippar under PMS samt fått special firsthand information om vaccinet från Pfizer och Moderna… Det här får ni inte missa!! Som vanligt finns det instruktioner till sminkningarna här nedan.

Mona berättar att hon har passat på att röja i huset och ta tag i sånt hon tidigare inte har … ähum .. prioriterat. Att organisera är över huvud taget en ”fetisch” hon har så att montera dom där snygga lådorna hon köpte på IKEA i somras, kom väl till pass nu.

Bigge tycker att man kan skriva noveller, eller kanske rent av en bok. Eller som hon har gjort; köpt hem ingredienser för att göra egen tvål, som man kanske också kan ge bort.

… vilket Mona grimaserar över. ”VEM använder hård tvål?” och undanber sig en sån present. (”NEGGO!!” -Bigge)

En annan rolig sak att göra är smycken. Panduro har för övrigt hur mycket pysselgrejer som helst och varför inte köpa grejer till en ful jultröja?!

Kolla på Panduros hemsida, där finns fler varianter, HÄR!

Fler idéer: ladda ner en karaoke-app och ha kul med familjen. Eller en dans-app. Eller varför inte TikTok som Mona äääälskar. (”Som om vi behöver mer skärmtid” – Bigge)

Scrapbooking är superstort i USA och fantastiskt roligt. Man dekorerar fotoalbum eller gör egna julkort och grattiskort.

Att lägga pussel är för många otroligt rogivande och det kan man fördriva många timmar med.

Facetajma med vänner och släktingar, eller ladda ner Teams/Zoom och koppla in flera vänner/släktingar över en lunch eller middag. Det är roligare än man tror. Bigge hade ett glöggmingel över Teams och låter meddela att det gick alldeles utmärkt!

Och sen tycker ju Bigge att man kan roa sig genom att träna sig lite mer på att sminka sig… 🙂
Vad gör ni för att roa er?! Kommentera gärna och kom med fler roliga förslag!!

Jullooken – av Bigge
Hur sminkar du dig till jul? I tanken så vill jag alltid ha rött läppstift men sen fegar jag alltid ur i sista sekund. Jag vet verkligen inte varför men kanske att det bara verkligen känns som att det inte är jag? Och det är ändå nåt jag tycker är viktigt när man väljer vilken look man ska göra. Dvs att looken känns som en själv. Sen tycker jag absolut att man ska våga prova lite nytt ibland men då ska ju ändå känslan när man är färdig vara lite pirrande som i att ”wii, nu vågade jag göra nåt nytt och jag känner mig fin i det” snarare än att det är en känsla av att ”alltså ser jag inte lite ut som en dragqueen nu..” för det kommer ju inte göra underverk för självförtroendet. Vill du testa mitt sminkmärke så kan du ange koden MODRAB i kassan vid fråga om kampanjkod så får du 30% på ordinarie pris! FÄRG hittar du här.

Hur som helst, i den här looken valde jag att jobba med en ganska täckande bas från FÄRG – Mineral Liquid Powder i färgen Pale Beige som har en rosa underton. Jag fixerade med mineralpudret Nordic Summer Light och sen skapade jag ett par markerade bryn med FÄRGs Bäst i test-brynpenna Brows for President i färgen Brunette. Hyperflexskuggan Nougat fick både agera contour i kindskuggan, i tinningskuggan och längs med nässidorna samt som globskugga på ögat. Dessutom ramade jag in ögat lite under med samma skugga. Som jag nämnde i videon så ville jag ha mest fokus på mina ögonfransar så därför började jag med att lägga FÄRGs Wing it – gel liner som fransmarkering mellan mina fransar och längs med översidan. Sen suddade jag ut den med en tops så att den blev lite blurrig. Fram med lösfranslimmet från Ardell och Flaresfransar i knutar från samma märke.

Placerar fransknutarna mellan mina egna fransrötter och så tätt att topparna på fransarna går ihop. Sen fäster jag dem lätt placerade utåt i ögats ytterkant och sen mer rakt fram på mitten av ögat och sen lite mer inåt i inre delen av ögat. Mascara binder ihop mina egna fransar med fejkisarna och jag gillar att även lägga lite på underfransarna. Är man rädd för att få spindelben av mascara på underfransarna så kan man ta en snedskuren pensel och bara pensla på underfransarna lite försiktigt för att få en touch av färg, snarare än just känslan av spindelben. Som rouge använde jag den här gången den lite kallare hyperflexfärgen Ros från FÄRG.

Ros

Som highligt så lade jag på Camelia precis på högsta kindknotan. Bara försiktigt så att man får rätta blänket när ljuset slår.

Camelia

Läpparna fick sedan formen av den ljusa nudepennan Kiss Proof Lipliner i färgen New York och sen gick jag

utanför komfortzonen och målade på FÄRGs hallonröda läppglans Tough Angel. Det var läskigt men jag tog bara lite tunt så att det ändå kändes okej.. 🙂 Mona hade en foundation från Physicians Formula och pudrade med ett specialblandat mineralpuder från FÄRG som jag har gjort enbart för henne. (Vill du också ha hjälp med en färg så kan du maila ett foto där du är fotad osminkad vänd mot dagsljuset MEN inte i direkt solljus. kontakt@fargcollection.se )

Därefter jobbade hon med rouget Pirrig och lade sedan en brun ögonskugga som globskugga. Hon valde hyperflexskuggan Kanel från FÄRG

Kanel

samt Peppar som en intensitetsskugga i yttre ögonvrå. Därefter jobbade hon med svart hyperflexskuggan Lakrits mellan fransarna och längs med franskanten som grund innan hon fäste sin fasta lösfransrad. Då använde hon en speciell franstång för att underlätta och en sån hittar du här. Till läpparna valde hon först läppstiftet Marseille som hon sedan toppade av med Sthlm Sensual för en lite mindre rosa ton.


Och som vanligt kan du följa oss på @40medextraallt
Mona hittar du på @monasuniversum och Bigge härjar runt på @birgittalagerholm