Tidigt i våras träffades jag och Bigge för att förutsättningslöst prata om ett gemensamt projekt. Min agenda var att få med Bigge på att under ett avsnitt prata om smink. Jag har i många år drivit en blogg och under en längre tid har flera läsare haft önskemål om att jag ska göra ett youtubeavsnitt om hur man sminkar sig snyggt när man är … ähum, låt oss säga över 35 år.

Det visar sig dock att Bigges agenda ser aningen annorlunda ut. Hon vill att vi drar igång ett projekt med ett avsnitt i veckan där vi tar upp allt från just smink till klimakteribesvär. Jag blev skitstressad och tänkte att, ”kommer det verkligen att gå?”

Då min blogg är kopplad till Bonnier så har även dom varit på mig om att jag borde starta en youtubekanal. Ju mer Bigge broderar ut planerna och hennes tankar kring en youtubekanal för oss över 40, desto mer taggad blev jag. Där och då så bestämde vi oss för att ge det ett år. Sakkunniga på Bonnier var nämligen noga med att tala om att ”det kommer att ta tid för folk i er ålder att fatta att det är youtube som är nästa grej för dom”.

Idag släpper vi alltså vårt 30:e avsnitt. Det har varit en fantastiskt rolig resa. Bigge och jag kände inte varandra före det här och vi är väldigt olika, men oj .. OJ så roligt vi har det när vi spelar in!

Vi har dock ett problem. Jag, med min blogg, är oerhört van vid att kommunicera med mina läsare. Jag har bloggat i 14 år och har arbetat upp ett förtroendekapital hos dom och de kommunicerar ofta med mig, eller så gör dom det med varandra i kommentarsfälten. På vår youtubekanal har vi inte alls mycket av den varan. Vi förstår inte riktigt varför eftersom vi får många mail och DM (på instagram) så uppenbarligen är vi omtyckta men för oss är det superviktigt att vi får bekräftelse. Det här pratar vi om i vårt sista program för i år. Vi pratar även om vilka program vi tycker har varit roligast/viktigast för oss personligen.

Tack för att ni följer oss och trots att 2020 inte varit det allra bästa året för precis hela planeten så törs vi ändå tro att 2021 kommer bli så mycket bättre!

In och titta på årets sista avsnitt nu! Dessutom kan du vinna en, för ditt ansikte och dina färger, speciellt ihopplockad 6-färgspalett med skuggor som du kan använda till ögonen, som rouge, highlight, contour, till brynen eller till och med som eyeliner om du fuktar dem. In och kika på filmen och se hur du går tillväga för att vara med och tävla! Tack för i år och så ses vi nästa år i slutet av januari!

/Mona … & Bigge