Vi måste börja med belysningen

Jag tycker att det första man verkligen ska kika på är belysningen på sin sminkplats. Väldigt många har en ganska varm ton i belysningen i sitt badrum och det förstör färgåtergivningen när man sminkar sig. Och vad betyder då det? Jo, du ser till exempel inte hur stark din rouge blir att se ut så det som ser bra ut i sminkspegeln i fel belysning kan se aningen påskkärringsartat ut i dagsljus. Som jag brukar alltid brukar säga så föredrar jag själv att sminka mig vid ett fönster så att jag verkligen ser hur det blir att se ut men eftersom vi bor i ett underbart land där vi ibland lever i 19 timmars mörker så kan det ju vara något av en utmaning.

Såå, följaktligen är det bättre att se till att belysningen hemma funkar. Det absolut bästa är att få ett ljus som är så likt ett milt dagsljus som möjligt. Vad är då ett milt dagsljus. Jo det är klockan 12 – när solen står som högst MEN är filtrerad av lätt molnighet och då hamnar man på – om man väljer en lysrörsbelysning vilket ger jämnast ljus – något som kallas för färgkod 965. Ljuset ska sättas framifrån så att inte onödiga skuggor skapas om ljuset sitter i taket.
Här kan du hitta lysrör med rätt färgkod. Dessa går dessutom att dimmas om du köper till ett dimmerdon.

Vill man istället köpa lampor från Ikea så kan man hitta en mycket smart lösning via trådstyrd ljusinställning där 5000K (Kelvin) motsvarar ljuset jag beskrev ovan. En väl fungerande armaturlösning är denna:

Makeup vintertid

Egentligen har jag bara en sak att säga här. Lägg den typ av makeup du gillar men kolla av den i dagsljus så fort du kan och ha alltid med dig en sminksvamp och handspegel i handväskan. Jag brukar alltid använda mig av nån av mina fina paletter som har spegel i locket.

Massor av fina paletter med spegel i locket hos FÄRG


Då kan man alltid korrigera det värsta – för det är kanske inte alltid superkul att gå runt och se ut som en påskkärring om det inte var tanken. Jag är fullt medveten om att vissa tycker att det är fint med en stark rouge och det får du gärna tycka – det jag försöker komma åt är att resultatet du får alltid ska vara medvetet – inte ett resultat av dålig belysning. 🙂 Och, kom ihåg – fluffig borste gör att pigmentet i färgen lättare sprids ut. Här hittar du en sån rougeborste. Det var allt för idag. Hej på er! /Bigge


Följ oss gärna på Instagram: @40medextraallt

Mona hittar du på @monasuniversum och Bigge återfinns (som mycket motvillig instagrammare) på @birgittalagerholm